maanantai 14. toukokuuta 2012

Blast from past

Koulussa kaikista kivointa on ollut työssäoppimiset. Ensimmäinen työssäoppimiseni oli Antti Asplundilla, jossa pääsin tekemään enemmän töitä vaatteiden kuin hattujen parissa. Se oli kuitenkin mielenkiintoista, sillä minulla ei ole hirveästi kokemusta vaatteiden tekemisestä ja perusompelutaidot kehittyivät. Joka päivä oli erilaisia juttuja tehtävänä, pääsin tekemään mm. Martina Aitolehdelle (<3) hameen hänen levynjulkkarikeikalleen! Niin ja sitten oli se neljän tähden illallinen :D Suklaamousse on nykyään kirosana korvissani..

 Ompelen tyllihelvettiä alias vaaleanpunaista huntua Antille. 

 Huntu valmiina! Tämä on erittäin helppo valmistaa, ompelee vain monta tyllikerrosta päällekkäin ja kiinnittää pinneillä ;)

Samaan aikaan kanssani oli harjoittelussa Hanna. Sylissä istuu suloisista suloisin Sulo! 

Näyttönä tuli valmistaa kaavoitettu kangaspäähine. Ilman päätukkia se oli hieman hankalaa, mutta protojen kautta syntyi oikein upea amish-päähine. Hanna teki näyttönä superhienon mekon, onneksi en omista siitä kuvaa, mun hattu olisi jäänyt sen varjoon täysin.  


Toisen ja kolmannen työssäoppimisen olen suorittanut Punavuoren Putiikissa Tyra Thermanin luona. Tyra tekee upeita alusvaatteita, joihin minulla ei osaaminen (ainakaan vielä) riitä, mutta löytyi sieltä minullekin sopivia tehtäviä :) Paljon tuli kierrettyä erilaisissa myyjäisissä, mikä oli todella hauskaa, sillä entuudestaan ei ollut moisesta kokemusta. Ensimmäinen työpäiväni alkoikin heti Rööperifesteillä. En ollut aikaisemmin kuullutkaan koko tapahtumasta, mutta tunnelma oli erittäin iloinen ja ystävällinen!Origamihiuspantoja pääsin tekemään monta, varmaan osaisin tehdä näitä nykyään unissanikin! Origameja oli siitä mukava tehdä, että pääsi sarjatyöskentelyn makuun.

Painettin kangaskasseja..

..ja alusvaatepusseja. Ompelin myös nuo pussukat alusta loppuun. 

Työskentelyparini Ira :)

Ja asiakastyön näyttönä tuli kimalteleva turbaani. Tämän jäljiltä koti kimalteli pari päivää pahemmin kuin DTM:n diskopallot, mutta lopputulos on niin upea,ettei haittaa ollenkaan!

Lopuksi pieni vinkki teille naislukijoille, menkää ostamaan Tyralta alushousut ja käsityksenne mukavista alushousuista mullistuu täysin. En voi korostaa tätä vinkkiä tarpeeksi, mutta suosittelen todella kokeilemaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti