torstai 10. toukokuuta 2012

Fashionfanifest part 1

Tänään oli astetta spessumpi koulupäivä, sillä Helpa (koulu jota käyn) järjesti Senaatintorilla Fashionfanifestin. Siellä oli vaikka mitä kivaa tehtävää ja nähtävää ja ilmakin onneksi suosi meitä. Joudutte siis odottamaan kuvia eilisiltä synttäreiltä vielä tovin jos toisenkin, pidän teitä jännityksessä >:D

Ekaksi kuitenkin lisää kuvia hatuntekemisestä. Aloitin tekemään pitkästä aikaa huopahattua. Huopahatut ovat siitä mukavia, että niitä on helppo ja mukava tehdä. Toki kotikonstein haastavaa, jos ei omista höyrypannua ja hattutukkeja.. Luvassa paljon hattutermejä, koittakaa pysyä mukana!

Rillit huurussa vedän huopateelmää tukin päälle. Tämä "teelmä" on siis Muuskanuikkusen hatun mallinen tötterö, joka muotoillaan höyryn avulla haluamaansa muotoon. Kiinnityksessä helpointa on käyttää tukitusnauhaa (tuo harmaa nauha) ja siitä jää vähiten jälkiä huopaan. Hattunastoista jää aina pienet reiät, mutta niitäkin tarvitaan. Nuo vaaleat osat ovat superlonia, jotka olen kiinnittänyt nuppineuloilla. Niiden avulla hattuun jää nuo painaumat, esim tuo keskvivako. Olipa irstas sana. 

Tässä näkyy höyrypannu, joka puhaltaa kuumaakin kuumempaa höyryä. Sen avulla huopaa saa venytettyä ja höyryistä huopaa on helppo harjata siistiksi. Pingviini on vain söpö, ei liity hattuihin mitenkään tässä tapauksessa :D Hattutukki on tuommoisessa jalustalla, jotta sen kanssa on helpompi työskennellä.

Sitten itse Fanifestiin! Tämä postaus on nyt omistettu modistien kojulle, seuraavassa on sitten kaikkea muuta mukavaa, mitä tapahtumasta löytyi :)Luokkamme lähti Rautatientorilta, koimme tarpeelliseksi tehdä myöskin kyltin. MODISTIT ON KOVIKSII! Kaikilla tietysti hatut päässä, mitäpä muutakaan!Tämän huopahatun tein ekana vuonna, ei ehkä parhaimmistoani haha. 


Kasvonpiirteiden analysointia, mikä sinä olet? 
 Kuten kuvista näkyy, kesäainepäähineet oli hyvin edustettuna kojullamme. Kaikki nuo pöydällä olevat hatut ovat myynnissä koulumme myymälässä, eli sinne sitten shoppailemaan jos innostaa. Itse tykästyin tuohon vikassa kuvassa olevaan cocktailhattuun, voisin itsekin kokeilla jotain ketjupäähinettä. 

Ihanaa kevättä kaikille, palaillaan tääs myöhemmin :) 
 

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista, todella! Ihania hattuja, olet taitava!!! Itselläni on ihan tuore kokemus huopauksesta (sanotaankohan se noin), laitoin hienot villahanskat pesukoneeseen. Niistä tuli hyvät ja lämpimät rukkaset lapsenlapselle. ;)

  Siis en ole pikkuisenkaan käsityöihminen, mut/minkävuoksi, ihailen sitäkin enemmän osaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huovuttaminen on varmaan sana jota haet! Kiitos kehuistasi :) Ennen tätä koulua olin hädintuskin tehnyt mitään ompelua tai käsitöitä, mutta oppimalla oppii. Yläasteellakin käsityötunnit olivat ns. pakkopullaa. Mutta kyllä hienojen hattujen tekeminen kummasti motivoi.

   Poista