lauantai 28. heinäkuuta 2012

Matkakertomuksia; Roskilde

Hiio-hoi! Reppureissusta on nyt palauduttu ja voi pojat mikä reissu olikaan. Tai no tultiinhan me jo keskiviikkona, mutta sen jälkeen olen sairastellut, enkä ole jaksanut miettiä järkeviä lauseita tänne :) Matkalta on aika runsaasti kuvia, parempi jakaa siis muutamaan postaukseen.

Reissu lähti käyntiin Roskildesta ja sinne matkattiin perinteisesti ELMU:n festaribussilla. Tietysti lentokoneella olisi päässyt nopeammin, mutta mielestäni on kivempi taittaa kilometrejä porukalla. Festarit oli jo alkanut sunnuntaina ja olimme tiistaina illasta paikalla. Telttoja oli jo siihen malliin pystyssä, että oli tyydyttävä leiriytymään hieman kauemmaksi festarialueelta. 

Frank ja teltta.

No, torstaina alkoi vasta "isot bändit" (onhan siellä vaikka mitä puuhaa koko festareiden ajan, mm leffateatteri!), joten keskiviikko pyhitettiin Kööpenhaminan matkalle. Sinnekin päästiin ELMU:n kuljetuksella, mutta Roskildessa on myös oma junarata, josta pääsee näppärästi Köpikseen. Tanskaan oli tullut jokin uusi lakisääde koskien linja-autoja ja keskustan aluetta, joten pääsin ensimmäistä kertaa tanskalaiseen metroon! Vaikka sielläkään ei tosiaan kovin montaa linjaa mene, onnistuttiin hieman sähläämään paluumatkalla :D Matkustettiin myös täynnä uhoa ilman lippuja, mutta kun tarkastajat saapuivat metroon, oli kuitenkin kamala kiire pois,kantti ei kestänyt. 

 Ei tainnut jäädä kenellekään epäselväksi, mistä maasta tämä poppoo on kotoisin..

Iloiset tytöt metrossa.

Kööpenhaminassa Kristiania on aina se pakollinen paikka missä käydä (yritettiin festareiden jälkeen tutustua muuhun köpikseen, ei siellä ole mitään). Iskän nuoruudenystävä Rami asuu myöskin siellä ja häntä pitää käydä aina moikkaamassa. Kristianialaiset ovat muuten noin kuukausi takaperin tehneet päätöksen ostaa Kristianian itsellensä. Kaupan hinta on 11 miljoonaa euroa.

 Jos taas sinne festareille! Tänä vuonna oli se miellyttävä puoli, etten tiennyt suurinta osaa esiintyvistä bändeistä. Toisin sanoen ei ollut kiire juosta keikoille. Joka päivälle oli noin kaksi esiintyjää,jotka halusin nähdä plus Frankin toivebändit joita ei myöskään ollut paljoa. Etukäteen odotin eniten The Curea, joka vetikin mahtipontisen kolmen tunnin hittiputken. Parhaimmaksi keikaksi nousi kuitenkin The Gossip, jonka laulajan karisma oli valloittava. Mielipuuhaani festarialueella oli kuitenkin daiquiribaarissa ravaaminen.


Kaikista mukavinta oli kuitenkin hengailla leirintäalueella elmulaisten kanssa:

 Aamut lähti käyntiin olon tasoittelulla,varovaista huikkaa.
 Suho sai päähänsä komean peruukin.
Leirinnässämme oli kunnon musavehkeet messissä, tässä selkeästi pöydän pääty fiilistelee jotain kappaletta.


Ehkä nuo saippuakuplat ovat hyvä lopetus, sillä nyt ei ole enää mitään sanottavaa festareista. Oli kivaa!
Myöhemmin ehkä sitten kuvia loppumatkasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti